Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Ismåge Truet

Ismåge

Længde: 40-47 cm

Vægt: 450-680 g

Levetid: 24 år

Føde: Fisk, insekter og ådsler

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Jagt og klimaforandringer, der har ført til højere temperaturer. Forurening og forstyrrelse fra mennesker er også et problem for ismågen.

Hvor mange er der tilbage?: 38.000-52.000

Ismågen er en flot, kridhvid fugl. Det er en af de fuglearter, som lever allerlængst mod nord.

Når ismågen bygger sin rede, gør den det langs kysterne. De er kreative, når de bygger deres rede. De bruger både dun, alger, drivtømmer, lav, mos, græs, mudder, tang og ja - stort set hvad som helst, de kan finde!

Når ismågen jager, så flyver den først over havoverfladen for at få øje på en fisk. Når den har fundet en fisk styrtdykker den ned under havet for at fange den i næbbet! Ismågen er dog ikke kræsen og spiser også gerne rester fra andre dyr. Derfor følger den nogle gange efter isbjørnen, for at spise resterne af den sæl bjørnen har fortæret. 

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark