Tilbage til Arktis
Lemming

Lemming

PATTEDYR

Længde: 15 cm
Vægt: 30 g
Levetid: 1 år
Føde: Plantedele
Levested: Arktis

Lemmingen er en lille hamsterlignende gnaver, der bor i lange tunneler under jorden. Sommetider kan der pludselig være rigtig mange lemminger på ét levested, da en lemming kan få op til 8 kuld med 6 unger i hvert kuld gennem hele sommeren.

Hvis lemmingerne bliver for mange på ét levested, begynder nogle at lede efter et nyt hjem. Møder de en flod på deres vej, er de heldigvis ret gode svømmere. Selv om en lemming er lille, pelset og nuttet at se på, så kan de faktisk godt blive aggressive, hvis de føler sig truet.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark