Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Hvalros

Hvalros 

PATTEDYR

Længde: 2 - 3 meter

Vægt: ca. 1.000 kg.

Levetid: ca. 40 år

Føde: Børsteorme, muslinger, søagurker, rejer, mm.

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Klimaforandringer gør, at havisen smelter. Hvalrossen bruger havisen til at jage fra og som et sikkert sted at efterlade ungerne.

Så mange er der tilbage: 112.500

Vidste du, at både hanner og hunner har stødtænder? Hannernes er bare længere end hunnernes. Stødtænderne bliver også ved med at vokse.

Hvad bruger de stødtænderne til? Faktisk bruger de tænderne til at komme op på isen, men de bruges helt klart også, når hannerne slås imod hinanden

Hvalrossen spiser muslingeskaller og andre dyr på havbunden og bruger sine knurhår til at finde mad. De kæmpestore dyr elsker at sove - de kan faktisk sove 19 timer i streg. Men så kan de også holde sig vågne flere dage i træk, når de er til havs.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark