Tilbage til Arktis
Snehare 2

Snehare

PATTEDYR

Længde: 60 cm
Vægt: 5 kg
Levetid: 12 år
Føde: Plantedele, helst blade
Levested: Arktis

Sneharen minder meget om en almindelig hare, blot er dens hoved lidt mindre, ørerne er kortere og så har den kæmpestore fødder! Sneharens fødder er dækket af en særlig tyk og lang pels, der kan hjælpe sneharen med at holde sig ovenpå sneen, på samme måde som når vi står på ski.

Udover at være praktiske er sneharens fødder og bagben også med til at gøre den til en rigtig højdespringer. Faktisk kan den springe 3 meter ad gangen og bevæge sig lige så hurtigt som en scooter. Det er ret vildt, når man tænker på hvor lille sneharen egentlig er.

Snehanen kan blandt andet findes på det iskolde Grønland, og er derfor kamufleret med en helt hvid pels.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark