Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Spækhugger 3

Spækhugger

PATTEDYR

Længde: 8 meter

Vægt: Ca. 5.000 kg

Levetid: I fangenskab: 17 år for hanner, 29 år for hunner

Føde: Fisk, sæler, mindre hvaler, blæksprutter, søfugle mm.

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Vi mennesker har fisket for mange fisk, så der ikke er nok tilbage til spækhuggerne. Derudover er havet nogle steder forurenet med stoffer, som kan gøre spækhuggerne syge.

Så mange er der tilbage: 50.000

Spækhuggeren er i familie med delfinen og kan som mange andre delfiner ikke bare lægge sig til at sove, da de fra tid til anden skal op og have luft. I stedet lader den, den ene halvdel af hjernen sove - så hvis den har det højre øje lukket, så er det den anden side af hjernen, der tager et hvil - og omvendt.

Spækhuggerens farver fungerer som camouflage. Den sorte farve på ryggen gør den svær at se, når byttedyret kigger ned i det dybe vand. Den hvide farve på maven gør den samtidig svær at se for de byttedyr, der svømmer under spækhuggeren - på den måde kan den bedre snige sig ind på sit bytte.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark