Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Isbjørn 3

Isbjørn

PATTEDYR

Længde: Ca. 3 meter

Vægt: Op til 700 kg (for hannen)

Levetid: I naturen op til 18 år

Føde: Mest sæler, men kan også tage andre dyr f.eks. hvalrosser

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Isbjørnen er truet af klimaforandringer. Isbjørne jager sæler ude på havisen. Isen fryser senere og senere end den burde, og det gør det svært for isbjørnen at jage. Forurening er også et problem for isbjørnen, som kan komme til at spise stoffer, der gør den syg eller gør, at den ikke kan få unger.

Så mange er der  tilbage: 22.000-31.000

Isbjørnen er rigtig god til at svømme - den længste svømmetur en isbjørn har taget uden stop er 685 kilometer. Den svømmede i over ni dage i træk, hvilket svarer til en svømmetur fra Esbjerg til England. Du troede måske, at isbjørnen var hvid, men under den hvide pels er huden faktisk sort.

Den har ligesom polarræven pels under poterne, så den ikke glider rundt på isen. For at kunne leve i det kolde Arktis er det en god idé at have MASSER af fedt på kroppen.

Isbjørnens fedt kan blive op til 10 cm. tykt. Det er altså ret meget... Isbjørnen er kæmpestor, men når den bliver født, er den mindre end en skolemælk.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark