Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Klapmyds

Klapmyds

PATTEDYR

Længde: over 2 meter                   

Vægt: ca. 400 kg

Levetid: ca. 35 år

Føde: Skaldyr og fisk

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Især pga jagt efter dens kød og olie. Ungerne jages for deres bløde pels, og deres mødre bliver ofte slået ihjel sammen med. Den fanges ofte ved uheld som bifangst ved fiskeri.

Så mange er der tilbage: 340.000

Vidste du, at der findes en sæl, som hedder klapmyds? Det ikke kun navnet, der er skørt - sælen er også lidt skør. Hannerne har en klump på hovedet, som de kan puste op med luft. De har en rød hudballon inde i næsen, som kommer ud, når de puster den op med luft. Hannen puster disse ”poser” op, når han ser en hun, han gerne vil danne par med, eller hvis han vil vise andre hanner, at det er ham, der bestemmer her.

Klapmyds er desuden det pattedyr, der hurtigst overlader sin unge til at klare sig selv. 4 dage efter fødslen må den klare sig selv. Tænk hvis vi skulle klare os selv efter 4 dage.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark