Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Grønlandshaj

Grønlandshaj 

FISK

Længde: 3 - 5 meter

Vægt: ca. 1000 – 1400 kg.

Levetid: Mindst 400 år

Føde: Næsten kun fisk, men også døde dyr i havet

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Førhen blev den jagtet for at spise. I dag bliver den fanget som bifangst, når der fiskes efter fisk - cirka 1200 bliver hvert år fanget i Barentshavet som bifangst.

Så mange er der tilbage: Ukendt

Grønlandshajen er det hvirveldyr (dyr, der har en rygsøjle), der kan blive ældst. Faktisk regner man med, at den kan blive op mod 500 år gammel. Den kan blive over 5 meter lang og veje over 1000 kg.

Vidste du, at grønlandshajen er den langsomste haj, der findes? Den svømmer kun 2,7 km/t - faktisk undrer man sig over, hvordan den overhovedet kan fange et bytte med den fart. Så selv om den har barberbladsskarpe tænder, og den minder om hvidhajen, så skal man ikke frygte denne haj. Du kan vel næsten løbe fra den under vand.

Den kan dykke virkelig langt ned under havets overflade – faktisk helt ned på 2 kilometers dybde.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark