Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Eghjort

Længde: Hunnen bliver 5 cm, hannen kan blive op til 10 cm

Vægt: 15 gram

Levetid: 3-6 år

Føde: Larverne lever under jorden af dødt træ. De voksne lever af plantesaft

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder. Eghjorten vil gerne bo i gamle bøgeskove, men mange steder er der i stedet plantet grantræer. 

Hvor mange er der tilbage?: Måske mellem 100-300.

Eghjorten er Europas største bille - den vejer lige så meget som fem vingummibamser! Eghjorten har lidt ligesom en hjort et stort “gevir”. På eghjorten sidder “geviret” på munden i stedet for ovenpå hovedet. Det er hannerne, der har det store gevir. De bruger dem til at slås om hunnerne.

Eghjorten bruger størstedelen af sit liv som en stor, tyk, hvid larve under jorden. Den starter sit liv som et æg, der klækker efter et par uger, og larven kravler ud. Larven bruger så hele 4 år på at kravle rundt under jorden og æde dødt træ og vokse sig stor - den kan blive 11 cm lang! 

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis