Tilbage til Danmark
Vaskebjørn 2

Vaskebjørn

PATTEDYR

Længde: 70 cm
Vægt: 20 kg
Levetid: 2-3 år
Føde: Altædende, men mest insekter, planter og små dyr
Levested: Gården

Vaskebjørnen ligner en lille pelset indbrudstyv med sine sorte aftegninger i ansigtet og sin sortstribede hale. En vaskebjørn er mega sej til både at klatre og svømme.

Vaskebjørnen er altædende og spiser alt fra muslinger og planter til fugle og affald. Den er super god til at bryde ind i eksempelvis skraldespande med sine ”fingeragtige” poter. Den har faktisk fem fingre på hvert forben, ligesom vi mennesker har fem fingre på hver hånd. Vaskebjørnen bruger poterne til at føle sig frem til mad og derfor ligner det, at den vasker poter, når den leder efter noget at spise i vand. Det er derfor vaskebjørnen har fået sit sjove navn.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis