Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Odder Truet

Odder

Længde: 60-80 cm

Vægt: 5-12 kg

Levetid: 18 år

Føde: Fisk

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Før i tiden blev den fanget i fiskernes net. I dag er dens største trussel trafikken.

Hvor mange er der tilbage?: Cirka 1000 i Danmark, men der bliver heldigvis flere og flere. 

Der bliver flere, fordi der er lavet tiltag, så den ikke længere bliver fanget som bifangst hos fiskerne og desuden må man ikke længere jage den.

Vidste du, at odderen faktisk er i mårfamilien - det vil sige, den er i familie med f.eks. både grævling og lækat? Odderen hører dog til i vandet, hvor den lever af fisk. Man kan se, at odderen er god til at leve i vand, for den har svømmehud mellem fingrene, og så kan den lukke for både ører og næsebor, så den ikke tager vand ind!

Selvom odderen er god til at svømme, har den en lidt fjollet vane: Den er nemlig bange for at svømme under broer! Den går derfor hellere på land og over broen i stedet for at svømme under.

Odderen får 2-3 unger, som den føder i en hule. Den kan godt finde på at bruge en forladt rævegrav!

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Arktis, Savannen og Amazonas

BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas