Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Kirkeugle

Længde: 21-23 cm. Vingefang cirka 50-56 cm

Vægt: 140-200 g

Levetid: 10 år

Føde: Insekter og snegle, men også små gnavere, f.eks. mus og små fugle

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Kirkeuglen mangler mad. De voksne fugle kan godt finde nok at spise, men der er ikke nok mad til at særlig mange unger kan overleve. Grunden til, at der ikke er så meget mad til kirkeuglen er, at de steder, hvor der før levede gnavere og padder, nu er lavet om til landbrug.

Hvor mange er der tilbage?: Under 200 i Danmark.

Kirkeuglen har fået sit navn, fordi den engang elskede at bo i kirketårne. I dag har vi repareret og renoveret kirketårnene, så de huller og åbninger de før kunne komme ind i tårnene fra, er lukket til. Og de er lukket godt til, for kirkeuglen er meget lille og behøver ikke er særligt stort hul for at kunne komme ind. Faktisk er den kun lidt større end en solsort!

Kirkeuglen er måske den mest nuttede ugle vi har! Ikke nok med, at den ser virkelig sød ud, så lyder dens skrig også lidt som en lille nuttet kattekilling, der miaver. Man kan også være heldig at se den søde kirkeugle jage regnorme ved at løbe hen over jorden.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis