Tilbage til Danmark
Hest 2

Hest

PATTEDYR

Længde: Skulderhøjde ca. 1,8 meter (afhængig af racen)
Vægt: Ca. 1.000 kg (for de største racer)
Levetid: 30-35 år
Føde: Græs
Levested: Gården

Vidste du, at en hest ikke kan kaste op? Og hvis du synes den savler meget, så har du ret. Den producerer omkring 37 liter savl om dagen.

En hest lægger sig sjældent ned for at sove, faktisk er det ikke mere end en halv time om dagen. Hesten får det meste af sin søvn stående.

Hestens ører er ret fantastiske. Den har 10 muskler i øret, vi har kun tre. Musklerne gør, at øret kan dreje 180 grader rundt og opfange lyde. Faktisk kan den dreje et øre ad gangen, på den måde kan den opfange lyde, der kommer både bagfra og forfra – hvis mennesket er heldigt kan vi rokke ørene op og ned. Kan du det?

Hesten bruger også sine ører til at vise, hvordan den har det. Derfor skal man være ekstra forsigtig, hvis dens ører ligger ned langs manen, det betyder nemlig at den er gal.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis