Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Løvfrø

Længde: 3,3-5 cm

Vægt: 3,5-6 g

Levetid: 22 år

Føde: Insekter. Haletudserne spiser alger.

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Den mangler gode levesteder. Løvfrøen har brug for rene vandhuller. Der må ikke være fisk i vandhullerne, for de spiser haletudserne. I Danmark er der ofte for mange næringsstoffer i vandhullerne, og nogle steder sætter man fisk ud.

Hvor mange er der tilbage?: Cirka 25.000 i Danmark

Hvis man gerne vil vide, hvordan vejret bliver, skal man lytte til Løvfrøen! Man siger nemlig, at løvfrøens kvækken betyder regn!

Løvfrøen hedder løvfrø, fordi den ikke bor på jorden, som mange andre frøer gør. Løvfrøen klatrer nemlig helst rundt i buske eller høje urter!  “Løv” er egentlig bare et andet ord for bladene på træer eller buske. 

Der er mange dyr, der gerne vil spise en løvfrø! Løvfrøen har dog et trick i ærmet: Den kan skifte farve, så den ligner sine omgivelser, så kan man næsten ikke kan se den. Normalt er løvfrøen flot grøn, men den kan skifte farve til mere gul, brun og faktisk også lidt blå! 

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis