Tilbage til Danmark
Ko

Ko

PATTEDYR

Længde: ca. 2,5 meter
Vægt: 400-900 kg
Levetid: 15-20 år
Føde: Græsser
Levested: Gården

Bruger omkring 4-9 timer om dagen på at spise og 5-8 timer på at tygge drøv. At tygge drøv betyder at den tygger maden 2 gange, og så har den i øvrigt fire maver! Koen tygger mellem 50 og 60 gange i minuttet, hvilket svarer til 20-30 kg græs per dag. En ko har ingen fortænder, men den bruger heller ikke tænderne til at bide græsset over. Den bruger i stedet sin tunge til at rive græsset af. Koen bruger 16 timer om dagen på at gumle græs.

Til koens føde drikker den så meget vand, at det hver dag kan fylde et helt badekar. Så skulle man tænke, at der ville være nok til væske til at fordøje alt det græs, men koen kan faktisk producere op til 56 kg spyt på en enkelt dag.

Vidste du at en malkeko kan give 30 liter mælk om dagen? Men det er kun kvierne der har yver og kan lave mælk.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen