Tilbage til Danmark
Kalkun

Kalkun

FUGL

Længde: ca. 1 meter
Vægt: ca. 13 kg
Levetid: ca. 10 år
Føde: Er altædende, nødder, plantedele, insekter, mm.
Levested: Gården

Mange tror, at en kalkun ikke kan flyve, fordi den er så stor. Men det kan den faktisk godt - især hvis den føler sig truet.

I Amerika kan du finde kalkuner, som lever frit i naturen. I Danmark bor kalkunen på gårde.

Hannerne har en helt speciel lyd, en pludren, som svarer til løvens brøl. Han bruger lyden til at sige "hey damer, her er jeg". Og til hanner, der vil overtage hans flok – "hold jer væk!"

Alle kalkuner har en rød hudlap på hovedet, den kaldes for en snabel. De har også rødt blæver på halsen, det kaldes for hagelappen. Kalkunen bruger ikke hudlapperne til noget, men hunner vil helst have hanner, hvor snablen på hovedet er stor.

Vidste du, at man kan se, om en kalkun er en han eller en hun ved at kigge på dens lort? Hanner laver L-formet lort, hvor hunnernes er mere spiralformet.

Flere dyr på Gården

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis