Tilbage til Danmark
Ged 2

Ged

PATTEDYR

Længde: ca. 1 meter
Vægt: 80 kg.
Levetid: ca. 16 år
Føde: Altædende, men mest planter
Levested: Gården

Geden er rigtig hårdfør og kan bo steder, hvor mange andre dyr slet ikke ville kunne overleve. Selv om geden har klove og stive ben, kan den leve på siden af bjerge - endda uden at falde ned!

Vidste du, at geden kun har tænder i undermunden? De bruger deres meget stærke læber til at rive græs op med. Har du nogensinde kigget en ged i øjnene? Hvis du har, har du måske lagt mærke til at dens pupiller ser lidt skøre ud. De er nemlig aflange i stedet for runde som vores. Det betyder, at de kan se næsten hele vejen rundt om sig selv - det er smart, hvis man ikke vil spises af et glubsk rovdyr. Til gengæld kan den ikke se op eller ned uden at bevæge hovedet.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis