Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Sortplettet blåfugl

Længde: 2 cm - vingefang på 4 cm

Vægt: 0,5-1 g

Levetid: 2 år

Føde: Nektar

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Nogle steder er dens levesteder forsvundet, fordi de åbne områder er blevet overtaget af grantræer eller fordi, der er blevet bygget sommerhuse. Andre steder har man faktisk ingen anelse om, hvorfor den er forsvundet! 

Hvor mange er der tilbage?: 200-400

Den sortplettede blåfugl er en af Danmarks allermest sjældne sommerfugle. Faktisk er den så sjælden, at den kun findes ét enkelt sted i Danmark, og det er et bestemt område på Møn på Sjælland, der hedder Høvblege.

Vidste du, at sortplettet blåfugl kan smage med fødderne? Ligesom alle andre insekter, så har sortplettet blåfugl seks ben. For enden af hvert ben sidder der et specielt organ, som kan smage - ligesom vores tunge kan! Det er vildt smart, for når blåfuglen lander på noget, så kan den lynhurtigt smage, om det er noget, den kan spise. Så er det bare træls at have sure tæer eller komme til at lande på en hundelort!

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis