Tilbage til Danmark
Guldsmed

Guldsmed

INSEKT

Længde: Op til 6 cm lang.
Vægt: ca. 3 g.
Levetid: 3 - 4 år
Føde: Som vandlevende larver spiser de små snegle, vandinsekter og andre larver. Som voksen spiser de andre flyvende insekter, som hvepse, sommerfugle og andre guldsmede.
Levested: Gården

Guldsmede har levet på jordkloden i mere end 300 millioner år og i dag findes der 5.000 forskellige arter.

Vidste du, at guldsmeden lever 2-6 år under vandet som en slags larve? En dag kravler den på land og forvandler sig til et smukt insekt. Men så har den kun 4 uger til at finde føde, parre sig og lægge æg - og så dør den!

Guldsmedens øjne er placeret sådan, at den har 360-graders syn. Den kan altså se hele vejen rundt om sig selv! Måske er det derfor, at den er en virkelig god jæger. Den fanger næsten alle de insekter, den jager i luften. Men den er også meget hurtig. Når den giver den fuld gas, har den en topfart på 50 km/t - og er dermed indehaver af hastighedsrekorden for insekter.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis