Tilbage til Danmark
Kat

Kat

PATTEDYR

Længde: ca. 45 cm (uden hale)
Vægt: 3 - 7 kg
Levetid: 9 til 15 år
Føde: Kødædende, særligt små mus, rotter, fugle, mm.
Levested: Gården

Katten elsker at sove, så det gør den rigtig meget -12-16 timer i døgnet. Når den ikke sover, bruger den rigtig meget tid på at passe og pleje sin pels, knurhår, poter, osv.

Vidste du, at kattens tunge er ru ligesom løvens, så den bedre kan få kødet af knoglerne på dens bytte? Dens ru tunge er desuden god, når den plejer pelsen. Desværre sidder hår også fast i de bagudvendte pigge på tungen. Hårene kommer op som ulækre hårboller.

Har du tit undret dig over, hvad katten egentlig bruger sine knurhår til? Den bruger dem til at mærke rystelser i luften. Den kan mærke den mindste bevægelse omkring sig - selv i mørke. Derfor må man ikke klippe knurhårene af en kat, da den så bliver frygtelig forvirret.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis