Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Lækat

Lækat

PATTEDYR

Længde: Ca. 25 cm

Vægt: 225 g

Levetid: 4-6 år

Føde: Mus

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder f.eks. ved intensivering af landbrugsdriften og fjernelse af vigtige levesteder som hegn, krat, stendiger og grøfter. Den spiser også mus, som måske indeholder kemisk bekæmpelse/gift.

Så mange er der tilbage: Ukendt! Men man ved, der bliver færre og færre.

Lækatten er et lille rovdyr, der findes over det meste af Danmark. Lækatten er en lille fyr, der i fuld udstrækning ikke er meget længere end et penalhus.  Til trods for den lille størrelse er lækatten altid sulten, og spiser omkring fire mus om dagen.

Lækattens pels skifter farve med årstiderne. Om sommeren er lækatten gul/brun med en brun hale og sort spids, men om vinteren tager den en helt hvid vinterpels på med en sort halespids. Det er derfor den også kaldes en hermelin. Dens vinterpels er så flot, at de danske kongers kroningskåbe i mange hundrede år var foret med hermelinpels.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis