Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Europæisk Ulv

Længde: 100-160 cm

Vægt: 30-50 kg

Levetid: Hunnerne op til 15-30 år, hannerne yngre

Føde: Kød fra hjorte, mus, fugle og ådsler

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: På verdensplan er ulven ikke truet. Men ulven i Danmark er truet, fordi den forstyrres af mennesker, og fordi den jages ulovligt at krybskytter.

Ulven har været væk fra Danmark i 200 år, men i 2012 fandt man igen en ulv i Danmark. Den havde vandret 850 km hertil fra Tyskland!

Ulven er en rigtig maratonløber. Den er ikke ligeså hurtig som andre rovdyr, men den kan løbe i langt tid uden at blive træt. Når den har fanget et bytte, er ulven en rigtig grovæder! Den kan æde op til 9 kilo kød i ét måltid. Hvis ulven har hvalpe, så tager den mad med hjem til dem ved at æde det, og gylpe det op igen! Det lyder måske lidt ulækkert, men det er en smart måde at transportere kød på, når man ikke har en rygsæk.

Ulven er det største dyr i det, der hedder “hundefamilien”. Andre dyr i hundefamilien er f.eks. ræven, den afrikanske vildhund - og også tamhunden, som vi mennesker har taget til os.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis