Tilbage til Danmark
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Hornugle 2

Stor hornugle

FUGL

Længde: 60 cm

Vægt: 2-4 kg

Levetid: 19 år - helt op til 60 år i fangenskab

Føde: Små pattedyr og fugle

Levested: Danmark

Hvorfor er den truet?: I 1800-tallet blev stor hornugle helt udryddet i Danmark! Det skete ved at man indsamlede æggene og jagtede fuglene. I 1984 kom den første store hornugle tilbage til Danmark fra Tyskland, og i dag er de igen ved at finde sig til rette.

Så mange er der tilbage: 30-35 par, og det ser ud til at det begynder at gå bedre for stor hornugle i Danmark!

Stor hornugle er Europas største ugle. Dens vingefang kan være næsten 2 meter - det er længere end de fleste mennesker er høje!

Stor hornugle er nem at kende, den har nemlig store fjer ved øjnene - som næsten ligner horn. Uglen er aktiv om natten og kan derfor se rigtig godt i mørke, meget bedre end mennesker. Uglen sluger sit bytte helt, derfor kan man finde uglegylp i skovbunden. I det kan man finde rester af deres bytte, ja, tilmed skeletter fra et uheldigt offer.

Vidste du, at uglen kan dreje hovedet næsten hele vejen rundt? Den behøver altså ikke øjne i nakken for at se, hvad der sker bag den. Faktisk behøver den slet ikke flytte sig.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis