Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Elefantspidsmus

Somalisk elefantspidsmus

PATTEDYR

Længde: 15 til 30 cm

Vægt: Mellem 50 og 500 g

Levetid: 2 til 4 år

Føde: Orme, edderkopper, tusindben og skolopendre

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Man kender ikke elefantspidsmusen godt nok til at være sikker på, hvad der truer den.

Så mange er tilbage: Sikkert ikke mange, for den har været forsvundet i 52 år, hvor forskere ikke kunne finde den nogen steder. Men i 2020 blev den igen fundet i Djibouti i Afrika.

Vidste du, at elefantspidsmusen har fået sit navn pga. sin lange bøjelige snude, der til forveksling ligner elefantens snabel? Men selvom den ligner en lille spidsmus, så er den faktisk tættere i familie med elefanten. Elefantspidsmusen bruger sin snabel til at snuse efter insekter.

Elefantspidsmusen er virkelig hurtig. Den kan løbe op til 25 km/t – det vil sige, at et menneske ville skulle løbe 333 km/t for at opnå samme hastighed i forhold til vores størrelse. Wow, det er hurtigt!

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark