Tilbage til Savannen
Honninggrævling

Honninggrævling

PATTEDYR

Længde: 80 cm
Vægt: 16 kg
Levetid: 24 år
Føde: Honning og små dyr
Levested: Savannen

Honninggrævlingen holder meget af søde sager og elsker honning. Den er frygtløs og er ikke bange for at gå til angreb på et bo fyldt med sure bier, bare for at få fat på de klistrede søde sager. Utroligt nok kan den modstå de mange bistik den får, og den kan også tåle af blive bidt af verdens farligste slanger. Ja, faktisk er den så modig, at den tør angribe en løve uden at tøve.

Vidste du, at honninggrævlingen er udnævnt til verdens mest frygtløse dyr i Guinness Rekordbog? Det forstår man godt. Men honninggrævlingen har også meget stærke kæber. De er så stærke, at den kan knuse skjoldet på en skildpadde.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark