Tilbage til Savannen
Impala

Impala

PATTEDYR

Længde: Skulderhøjde ca. 1 meter
Vægt: Op til 76 kg
Levetid: I fangenskab op til 25 år
Føde: Forskellige slags græs, planter og frugt
Levested: Savannen

 Flotte horn ikke? Desværre er det kun hannerne, der har dem.

Vidste du, at impalaen er en virkelig dygtig højde- og længdespringer? Faktisk kan den springe hen over en bybus og længere end en flagstang er høj.

Selv om impalaen er hurtig, kan den ikke løbe fra en gepard. Den må i stedet springe fra side til side for at undgå dens skarpe kløer. Den må også være snedig for at undgå at blive spist. Så den drikker kun vand, når solen bager allermest.  Så ligger rovdyrene nemlig i skyggen og sover. Den føder også kun kalve når det har regnet en masse. Så er der mange vandhuller at vælge imellem, så rovdyrene ikke ved, hvilket sted de skal ligge på lur for at hapse en lille impala kalv.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark