Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Elefant

Elefant

PATTEDYR

Længde: Op til 4 meter (skulderhøjde)

Vægt: Op til 6 ton for hanner

Levetid: Over 60 år

Føde: Elefanter lever af alle plantedele, de kan stoppe i munden, blade grene og det hele

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab og forstyrrelse af levesteder fordi der bygges byer, landbrug, dæmninger, laves minedrift eller udvindes olie. Elefanten bliver også jagtet af krybskytter, der vil sælge dens værdifulde stødtænder 

Så mange er der tilbage: 415.000

Vidste du, at en elefant laver op til 100 kilo lort om dagen? Det er ikke så underligt, for den spiser over 150 kg planter om dagen.

Den lange snabel består af mere end 100.000 muskler og kan opfange lugten af bananer 50 meter væk.

Stødtænderne er faktisk elefantens fortænder, der er blevet vildt lange! Elefanten bruger sine flotte stødtænder til mange ting: Til at slås med, til at grave med, til at skrælle bark af med og til at løfte ting med. Stødtænderne vokser 20 cm om året. Elefanten har faktisk en favorit stødtand. Det er lidt ligesom, at vi mennesker er højre- eller venstrehåndede.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark