Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Zebra

Zebra

PATTEDYR

Længde: Ca. 2,5 meter

Vægt: 200-300 kg

Levetid: 25 år

Føde: Græs og andre plantearter

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab og forstyrrelse af levesteder fordi der laves landbrug i stedet.

Så mange er der tilbage: 150.000-250.000, men der bliver færre og færre.

Zebraens pels er mest hvid, dækket med sorte og brune striber. Under pelsen har den sort hud! Zebraens mønster er unikt som et fingeraftryk, der er altså ikke to zebraer, der er ens. Zebraens striber er gode til at holde insekter på afstand, ligesom den er god til at forvirre rovdyr. Samles zebraerne i flok, kan rovdyr ikke finde hoved og hale i det enkelte dyr. Det hele flimrer ligesom et fjernsyn med dårligt signal. Dette er også en fordel, når zebraen sover stående i flok.

En hingst, han-zebraen, kan have op til seks koner. Når den store familie vandrer afsted, foregår det i en bestemt rækkefølge. Først vandrer ungerne og derefter den første kone til hingsten, den anden kone vandrer som nummer to og så videre ned til den nyeste kone. Hingsten danner bagtrop for at holde øje med potentiel fare for flokken.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark