Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Giraf Copy

Giraf

PATTEDYR

Længde: ca. 5 meter høj

Vægt: ca. 2 ton

Levetid: I fangenskab omkring 35 år

Føde: Blade fra høje træer

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi der laves landbrug.

Så mange er der tilbage: Ca. 68.000

Giraffen er verdens højeste landdyr. Den kan rent faktisk blive 5 meter høj og veje mere end en campingvogn. Dens fødder er store som tallerkener, så den ikke synker ned i mudder eller sand.

Vidste du, at når giraffen føder, så står hun op? Hvis hun lagde sig ned, ville løver kunne angribe hende. Det betyder, at ungen starter sit liv med at falde 2 meter ned og lande på hovedet. Av! Giraffen står for det meste også op og sover, men det er sjældent, den sover mere end 15 minutter ad gangen.

Selv om giraffen har en laaaang hals, så er den for kort til at kunne nå jorden. Derfor skal den sprede benene ud til siden for at bukke sig ned og drikke vand. Men fordi den spiser saftige blade og kviste hele dagen, kan den vente flere dage med at drikke vand.

Giraffen bruger sin meget lange tunge til at fange blade, tungen kan blive en halv meter lang. Og så er tungen sort på spidsen for ikke at blive solskoldet.

Hvad siger en giraf egentlig? Ingenting, den laver brummen med sin lange hals, og hvis den bliver meget bange, hviner den som en lille gris.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark