Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Struds

Somali-Struds

FUGL

Længde: ca. 2.5 meter høj

Vægt: ca. 100 kg

Levetid: 40 - 45 år

Føde: Græs og små plantedele, kan også finde på at spise insekter

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi der laves landbrug.

Så mange er der tilbage: Ukendt, men man ved, der bliver færre og færre.

Vidste du, at strudsen er den største af alle fugle? Det er også det hurtigste væsen på to ben. Fordi den er så stor, så lægger den også nogle store æg. Dens æg vejer faktisk det samme som en stor cola.

Selv om strudsen er en fugl og har fjer og vinger, så kan den ikke flyve.

Mange tror, at strudsen begraver sit hoved i sand, hvis den bliver bange, men det gør den faktisk ikke. I virkeligheden lægger den sig fladt på jorden, og gør sig så flad, som den kan - det er farven på dens hoved og hals, der får det til at se ud, som om det er stukket ned i sandet.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark