Tilbage til Savannen
Flamingo 2

Flamingo

FUGL

Længde: 90 cm (for den afrikanske art)
Vægt: Ca. 2,5 kg
Levetid: 20-30 år
Føde: Spiser primært alger og små krebsdyr
Levested: Savannen

Navnet "flamingo" betyder flamme og beskriver dens flotte, lyserøde fjerdragt. Vidste du, at den lyserøde farve kommer fra flamingoens mad? Den består af bittesmå røde krebsdyr og alger.

Nogle flamingoer er sommetider lidt mere lyserøde end andre, fordi flamingoerne holder af at bruge "makeup", når de skal imponere en anden flamingo. Så de sminker sig simpelthen mere lyserøde med en olie fra deres fjer.

I Zoologisk Have får flamingoerne blandet lyserød frugtfarve i foderet, så de kan bevare deres røde farve. Flamingoerne lægger æg i flok, og for at vide hvornår det er tid til at lægge æg, danser flamingoerne for at sikre, at de alle sammen ved, det er tid til at formere sig. Når flamingoen danser, løfter de deres vinger og drejer deres hoveder i én bevægelse.

 

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark