Tilbage til Savannen
Sporefrø

Sporefrø

PADDE

Længde: Ca. 3 cm
Vægt: Ca. 5 g
Levetid: Op til 10 år i fangenskab
Føde: Er kødædende og spiser gerne fiskelarver
Levested: Savannen

Sporefrøen har fået sit navn på grund af tre negle på hver bagfod. Formålet med disse negle eller sporer vides ikke præcist, men de fleste mener, de bruges til at hvirvle flodbundens mudder op og til at rive et bytte i stykker, der er for stort at sluge. Det er praktisk for sporefrøen har ingen tænder.

I gamle dage blev sporefrøerne brugt som en levende graviditetstest på mange hospitaler. Får hunfrøen indsprøjtet urin fra en gravid kvinde reagerer den på hormonerne ved at lægge æg inden for 24 timer.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark