Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Sort Næsehorn Truet

Sort næsehorn

Længde: 300-375 cm

Vægt: 800-1400 kg

Levetid: 30-35 år i naturen. Op til 50 år i fangenskab

Føde: Græs, blade, kviste, urter og små træer

Levested: Afrika

Hvorfor er den truet?: De to vigtigste grunde til at næsehornet er truet er tab af levesteder til landbrug og krybskytter, som jager den ulovligt for at få fat i det dyrebare horn.

Hvor mange er der tilbage?: 3000-6000 og der er flere på vej!

Den gruppe af dyr, som næsehornet er i, var nogle af de allerførste pattedyr, som opstod efter dinosaurerne uddøde. Næsehornet har altså eksisteret i rigtig lang tid - måske 55 millioner år! 

Næsehornet burde faktisk hedde “næse-neglen”! Dens horn på næsen er nemlig nærmere end negl end et horn. Det er endda lavet af keratin - præcis det samme, som vi menneskers negle er lavet af!
Selv om næsehornets horn bare er lavet af negl, er der mange der tror på, at det har superkræfter og kan kurere sygdomme. Derfor kan man tjene rigtig mange penge på at skyde et næsehorn og save hornet af, så man kan sælge det. 1 kg næsehornshorn koster cirka 50.000 danske kroner. Det kan man købe en brugt bil for! 

Det er ulovligt at jage næsehornet på den måde, men mange gør det alligevel. Dem, der jager dyr, som det er forbudt at jage, kalder man krybskytter. 

Mange steder gør man dog rigtig meget for at passe på næsehornet og beskytte dem mod krybskytter. Derfor er der faktisk flere områder, hvor der kommer flere og flere næsehorn!

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark