Tilbage til Savannen
Myg

Myg

INSEKT

Længde: ca. 16 mm
Vægt: 2,5 mg
Levetid: ca. 50 dage
Føde: Larver lever af bittesmå alger, plantedele og bakterier. Voksne hun-myg har brug for et blodmåltid.
Levested: Savannen

Vidste du, at der findes mere end 3.000 forskellige slags myg i verden? Det er kun hun-myggen, der stikker for at drikke blod. Faktisk kan den drikke tre gange sin egen vægt i blod. Det lyder måske af meget blod, men den vejer kun 2,5 milligram. Tænk hvis mennesker kunne drikke 3 gange deres egen vægt i vand? Det er altså ret meget vand.

Myg finder frem til os, fordi vi er varme, ånder og fordi vi sveder – det kan de rigtig godt lide. Ligesom nogle myg også godt kan lide sure tæer. Ad!

Myggestik kommer, fordi vores krop ikke kan lide det, der er i myggens spyt. Den summende lyd du kan høre, når der er en myg på værelset, er lyden af vingerne.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark