Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Leopard Truet

Leopard

Længde: 1,6-2,3 meter

Vægt: 17-65 kg

Levetid: 10-12 år i naturen. Rekorden er 23 år i fangenskab

Føde: Fisk, små pattedyr, antiloper, vortesvin, bavianer og ådsler

Levested: Afrika

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi de laves om til landbrug. Desuden er der mindre mad til leoparden, end der plejede at være. En del kommer også i problemer, fordi de kommer for tæt på byer med mennesker og husdyr og derfor bliver skudt. 

Hvor mange er der tilbage?: Måske cirka 14.000

Leoparden er en del af kattefamilien, ligesom f.eks. løven og tigeren og huskatten, som vi har som kæledyr. Ud af alle arterne i kattefamilien er leoparden den, der er bedst til at klatre! Faktisk har den helt specielle knogler i skuldrene som gør, at den kan udvikle ekstra stærke muskler til at klatre med.
Leoparden bruger da også meget tid i træerne. Når leoparden har nedlagt et bytte, slæber den det med højt op i et træ. Så er den godt beskyttet og løver og hyæner kan ikke ligeså nemt sjæle dens mad. 

Leoparden er ikke den eneste kat i Afrika med pletter - det har geparden også! Hvis du synes det er svært at kende forskel, så er der her en god huskeregel: Der er et “O” i ordet “leOpard” og det er smart, fordi hvis man kigger godt efter kan man se, at mange af leopardens pletter faktisk laver små “O”er, små cirkler. Geparden har kun pletter, ingen “O”er.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark