Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Pangolin Truet

Pangolin

Skældyr

Længde: 30-100 cm (Der findes flere arter med flere forskellige størrelser)

Vægt: 2-33 kg

Levetid: Måske op til 20 år i fangenskab

Føde: Larver, termitter og myrer

Levested: Afrika

Hvorfor er den truet?: Pangolinen er faktisk det dyr i verden, der alleroftest bliver købt og solgt ulovligt. Man fanger de vilde pangoliner, og sælger dem til folk, der vil have dem som kæledyr. På 20 år er der blevet fanget og solgt næsten en million pangoliner!

Hvor mange er der tilbage?: Ukendt! Men man ved, der bliver færre og færre.

Pangolinen er et mærkeligt dyr, der mest af alt ligner en grankogle med ben. Hele dens krop er fyldt med hårde skæl, som er lavet af det samme materiale som vores negle er. Hvis pangolinen føler sig truet, ruller den sig sammen til en kugle og er godt beskyttet af de hårde skæl.

En pangolin har ingen tænder, men bruger sin op til 40 cm lange tunge til at spise termitter, myrer og larver, næsten præcis som en myresluger gør. Faktisk kan den spise 70 millioner insekter om året! Pangolinen er dog nærmere beslægtet med hunde og katte end den er med myreslugeren, så grunden til de ligner hinanden er blot fordi de spiser det samme, og så er det smart at have sådan et langt hoved og en lang tunge. 

Pangolinen har ingen tænder, i stedet bruger den mavesækken til at “tygge” sin føde. Den har nemlig indvendige “pigge” inde i maven, og den spiser også små sten. Piggene og stenene kværner så maden, der kommer ned i mavesækken. 

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark