Tilbage til Savannen
Surikat 2

Surikat

PATTEDYR

Længde: Ca. 50 cm.
Vægt: 2,5 kg
Levetid: 14 år
Føde: Insekter og andre små dyr
Levested: Savannen

Surikaten er bomstærk og lynhurtig. Vidste du, at den med sine forpoter kan grave en mængde sand væk, som svarer til dens egen kropsvægt, på ganske få sekunder? Tænk, hvis vi kunne det med vores hænder.

I flok er surikaten ikke bange for noget. Sammen kan en flok jage dyr væk, der er meget større end dem selv. Den kan også klare bid fra blandt andet skorpioner og slanger, men det kræver træning at kaste sig over en stikkende og nappende skorpion. Derfor tager de skorpioner med hjem, så ungerne kan øve sig. Når ungerne er blevet bedre til at angribe, tager surikaten levende bytte med hjem – men først har den såret byttet, så det er nemmere for ungerne at øve sig.

Timon fra filmen Løvernes Konge er i øvrigt en surikat.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark