Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Pandekageskilpadde Truet (1)

Pandekageskildpadde

Længde: 17-18 cm

Vægt: 400-500 g

Levetid: 25 år i naturen, op til 35 år i fangenskab!

Føde: Græs og urter

Levested: Afrika

Hvorfor er den truet?: Pandekageskildpadden bliver fanget og solgt som kæledyr. Tab af levesteder er også et problem.

Hvor mange er der tilbage?: Ukendt! Man ved, de bliver færre og færre.

Hvorfor hedder det en pandekageskildpadde? Det er ikke fordi, den elsker pandekager. Til gengæld er den flad som en pandekage! I hvert fald i forhold til de fleste andre landskildpadder. Udover at den er meget flad, så er skjoldet faktisk også let og blødt. Derfor er pandekageskildpadden ikke lige så godt beskyttet af sit skjold, som mange andre. Til gengæld kan den noget andet, når den ikke har et stort, højt, tungt skjold at bære rundt på. Den er nemlig den HURTIGSTE af alle landskildpadderne.
Så når de andre landskildpadder bliver bange og gemmer sig i skjoldet, så løber pandekageskildpadden simpelthen bare væk.
Når man er lige så flad som pandekageskildpadden er, så er det nemt at gemme sig mellem smalle sprækker i f.eks. sten. 

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark