Tilbage til Savannen
Jordsvin 2

Jordsvin

PATTEDYR

Længde: ca. 1,5 meter
Vægt: 100 kg
Levetid: 23 år
Føde: Termitter og myrer
Levested: Savannen

Jordsvinet sover hele dagen i sin hule, på samme måde som en teenager. Det tunge og klodsede dyr er specialist i at grave - og bruger derfor natten på at grave efter myrer og termitter med sin lange snude. Det er dog ikke kun snuden, som er lang. Jordsvinets klæbrige tunge er nemlig lige så lang som en mælkekarton. Det gør det meget lettere at få fat i føden. Dens klistrede tunge kan fange mere end 60.000 termitter og myrer på bare én nat!

Jordsvinet er vigtigt for andre dyr på savannen. Hvorfor? Fordi de er SÅ gode til at grave huler, som de hurtigt forlader. Andre dyr overtager så de gamle huler, hvor de kan beskytte sig mod rovdyr. Det er smart og livsnødvendigt, hvis man er et dyr, der ikke selv kan grave en hule.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark