Tilbage til Savannen
Leopardskildpadde

Leopardskildpadde 

KRYBDYR

Længde: 40 cm  
Vægt: ca. 13 kg
Levetid: 50 - 100 år
Føde: Planteædende
Levested: Savannen 

Leopardskildpaddens skjold går ikke ud over nakken – som det gør på mange andre skildpadder. Derfor kan den løfte hovedet, og den kan rent faktisk også svømme, fordi den kan holde hovedet over vandet.

Når dens æg klækkes, bestemmer temperaturen, der har været, mens de er blevet udruget, om det bliver hanner eller hunner. Er det køligt, bliver det hanner, er det lunere bliver det hunner. Tænk hvis det var sådan med mennesker? At hvis man blev født om vinteren, så var man en dreng – og om sommeren blev der kun født piger!

Vidste du, at man aldrig må løfte en leopardskildpadde, når det er vinter? Den kan nemlig finde på at tisse, når man løfter den, og det er ikke så godt. For der er næsten ikke noget vand på Savannen om vinteren. Det handler derfor om at fylde sig selv godt op, når man får chancen. På en måde er den en omvandrende drikkedunk.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark