Tilbage til Savannen
Gødningsbille

Gødningsbille

INSEKT

Længde: Ca. 6 cm
Vægt: Omkring 20 g
Levetid: 3 år
Føde: Afføring fra planteædende pattedyr
Levested: Savannen

Gødningsbillen er verdens stærkeste insekt. Den kan trække 1.141 gange sin egen vægt, hvilket svarer til, at en almindelig mand trak afsted med seks dobbeltdækkerbusser.

Vidste du, at gødningsbillens livret er lort? Lort fra andre dyr. De elsker lort så meget, at hunnen lægger sine æg i lortekuglen - og så spiser larverne af kuglen, når de er klækket ud.

Når gødningsbillen finder en lækker elefantlort på sin vej, laver den en kugle af den og triller afsted med den. Men det er altså ikke så nemt, som det lyder. Den gør det nemlig med hovedet nedad og numsen i vejret. Derfor stopper den tit op for at se, om den nu er på vej i den rigtige retning. Og hvordan kan den så se det? Jo, den kravler op på lortekuglen og kigger på stjernerne - og så følger den dem.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark