Tilbage til Savannen
Nøgenrotte

Nøgenrotte

PATTEDYR

Længde: 10 cm
Vægt: 30-35 g., dronningerne kan veje op til 80 g
Levetid: Ca. 32 år
Føde: Planteknolde
Levested: Savannen

Den lille underlige og nøgne rotte lever under den varme savannes jord. Den bruger de store fortænder til at grave sine lange gange med - men hvordan undgår den at få sand i munden? Den presser læberne hårdt sammen bagved tænderne, prøv selv om du kan det samme!

Den lever næsten hele sit liv under jorden, og derfor har den meget små øjne og næsten intet syn. Vidste du, at nøgenrotten har tæt på superkræfter? Den kan nemlig ikke mærke smerte i huden. Huden sidder også så løst, at den næsten kan vende sin egen krop inde i den.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark