Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Loeve

Afrikansk Løve

PATTEDYR

Længde: Hanløver ca. 2 meter – hunner er lidt mindre

Vægt: ca. 180 kg

Levetid: Sjældent mere end 18 år

Føde: Lever mest af bl.a. zebraer, gnuer og bøfler

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi der bygges byer og laves landbrug. Løven jages også.

Så mange er der  tilbage: 23.000-39.000

En hanløve kan brøle højere end et tordenskrald - så højt at det kan høres 8 km væk. Dens kløer er skarpe som knive og længere end din lærers fingre. Den bruger dem blandt andet til at fange zebraer med. Og hanløver er virkelig sultne. Faktisk kan de æde 38 kg kød i ét måltid - det er det samme som en skoledreng vejer.

Selvom hanløven styrer sin gruppe af hunløver og unger, så er det hunløverne, der står for det meste af jagten. Hunnerne tager nogle gange et lille levende dyr med hjem til ungerne, så de kan øve sig i at jage. Det er det samme, som når en kat slæber fugle hjem til sin ejer.

Vidste du, at løvens tunge er ru ligesom kattens? Hvis en løve slikker et menneske på hånden et par gange, vil den faktisk kunne fjerne huden. Av! Det er godt, at Misser ikke kan det.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark